Volonterski staž u pravosudnim institucijama TK odradit će 22 kandidata

Ugovore o obavljanju rada u pravosudnim institucijama u Tuzlanskom kantonu danas su potpisala 22 diplomirana pravnika, koji su u svojstvu volontera izabrani za potrebe pravosudnih institucija u nadležnosti Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona.

 

Obracanje2

 

Potpis2

 

Najveći broj kandidata, njih dvanaest, volonterski će staž odraditi u Općinskom sudu u Tuzli, u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli volonterski staž će odraditi pet, u Kantonalnom sudu u Tuzli tri, a u Kantonalnom pravobranilaštvu dva kandidata.

„Radi se o drugom ciklusu ljudi koji su izabrani da steknu praktična iskustva iz pravne struke i steknu uslove za polaganje pravosudnog ispita, a da istovremeno pomognu pravosudnim institucijama u rješavanju predmeta", rekao je u svom obraćanju ministar pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Alen Taletović, te dodao da od izabranih kandidata očekuje da kroz svoj rad, učenje i zalaganje izrastu u odlučne pravnike, koji će sutra možda zamijeniti svoje današnje mentore Indiru Hadžimehmedović, Predsjednicu Kantonalnog suda u Tuzli, Fatimu Alihodžić, Glavnu kantonalnu pravobraniteljicu, Tomislava Ljubića, Glavnog kantonalnog tužioca i Muhameda Tulumovića, Predsjednika Općinskog suda u Tuzli.

Volonteri su primljeni najduže na period od dvije godine, bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za svoj rad, kako bi bili osposobljeni za samostalan rad na poslovima iz svoje struke, te sticanja potrebnog radnog iskustva, a svoj prvi dan na poslu imat će u ponedjeljak 10. februara.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna