Šef Diplomatskog ureda Ambasade Kraljevine Belgije se susreo sa ministricom Harčin

U okviru službenih posjeta Tuzlanskom kantonu šef Diplomatskog ureda Ambasade Kraljevine Belgije u Sarajevu Benjamin Sturtewagen posjetito je danas Ministarstvo pravosuđa i uprave.

belg dipl u mpiu 01 16 12 2021Sa ministricom Unom Harčin razgovarao je o aktivnostima koje Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo pravosuđa i uprave provode u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije.

Ministrica Harčin upoznala je Sturtewagena sa radom Ministarstva, posebno istaknuvši uspostavu i početak rada Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, te pripremu Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih zvaničnika, nosilaca izvršnih vlasti i savjetnika u Tuzlanskom kantonu čije razmatranje i donošenje se očekuje na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona zakazanoj za 22.12.2021.godine.

„Donošenje ovog Zakona, kao i sam početak rada Ureda, su za Vladu Tuzlanskog kantona i ovo Ministarstvo događaji od izuzetne važnosti", kazala je ministrica Harčin, te dodala oda osim navedenih aktivnosti dodatnu težinu cjelokupnom radu daje u donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi iz mjeseca aprila ove godine, koji je predvidio izbor najuspješnijeg kandidata prilikom prijema u državnu službu.

Šef Diplomatskog ureda Sturtewagen je čestitao ministrici Harčin na rezultatima postignutim u relativno kratkom periodu mandata, ponudivši svoju podršku u narednom periodu kao i pomoć kroz razmjenu iskustava i projekte koji će se konkretizirati u narednom periodu, a imajući u vidu aktivnosti na koje ministarstvo planira u narednoj godini.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15