Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore sa udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte usmjerene na zaštitu i unaprjeđenje okoliša.

projekti ekologije

Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana „EKO-ZELENI" Gradačac, Udruga mladih „Par Selo – Dubrave" Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-eko klub „ACCENT" Tuzla, Udruženje Odred izviđača „PLAMEN" Banovići, Udruženje „LIBERO" Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca „MRENA" Živinice i Asocijacija MB LIVE iz Brijesnice Male. U projekte će biti uloženo ukupno 80.000,00 KM a sredstva su obezbjeđena iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog Ministarstva.
Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obrada svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15