Vlada TK finansira ugradnju energijski efikasne rasvjete

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je danas sa izvođačima radova potpisala ugovore o nabavci i ugradnji energijski efikasne rasvjete u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Čeliću, Sapni.

Potpisivanje ugovora 01 08 12 2022Radi se o realizaciji programa raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2022. godinu, kojim je za ove namjene predviđeno ukupno 360.000 KM, a ukupna vrijednost danas ugovorenih radova iznosi oko 250.000 KM. Naime, u okviru javnog poziva predviđena je i nabavka i ugradnja i rasvjete u Gradačcu, ali s obzirom da nije izabran najpovoljniji ponuđač nabavka za navedeni LOT je poništena, te će biti ponovo pokrenuta.
„Svjesni smo da su potrebe za ovom vrstom radova znatno veće nego što mi to činimo današnjim ugovorom, ali s obzirom da se radi o lokalnoj infrastrukturi, ovaj projekat je samo podrška kantonalnog nivoa vlasti gradovima i općinama, te očekujemo da ovakvi projekti dobiju i značajniju pažnju u narednom periodu. Benefiti koji se ostvaruju ovakvim aktivnostima su mnogostruke, od smanjenja potrošnje električne energije, a time i direktnih ušteda na računima za utrošenu električnu energiju, smanjenja troškova održavanja, pa do povećanja nivoa osvijetljenosti i kvalitetnije ulične rasvjete," kazala je ministrica Ajšić.

 

Potpisivanje ugovora 01 08 12 2022
Potpisivanje ugovora 02 08 12 2022

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv