U Federalnom ministarstvu poljoprivrede dogovorena isplata poticaja

Ministar poljoprivrede Tuzlanskog kantona Abdulah Zukić razgovarao je u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa resornim ministrom Šemsudinom Dedićem i članovima Udruženja poljoprivrednika sa područja TK.

Povod sastanka bili su zaostali poticaji za poljoprivrednu proizvodnju ostvarenu u 2014. i 2015. godini te neisplaćena šteta nakon elementarnih nepogoda.
Prema riječima ministra Zukića, ovom je prilikom rečeno da se u narednom periodu očekuje kontinuirana isplata novčanih podrški u poljoprivredi. „Do kraja ovog mjeseca trebao bi da bude objavljen Program
utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, odnosno poticaja za poljoprivredu FBiH", kazao je ministar Zukić dodajući da će nakon toga „krenuti isplata novčanih podrški za mlijeko za četvrti kvartal 2015. godine. Na sastanku u Sarajevu dogovorena je i isplata potrživanja poljoprivrednika za mlijeko za jedan zaostali mjesec iz 2014. godine.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna