ZAJEDNIČKI PODRŽATI ODRŽIVI POVRATAK

Podrška povratku izbjeglih i raseljenih osoba na područja Bijeljine i Tuzlanskog kantona bila je tema današnjeg razgovora ministra za rad, socijalnu politiku i povratak TK Seada Hasića sa zamjenikom Gradonačelnika Bijeljine Husom Zečkanovićem.

Ovom prilikom analizirane su dosadašnje aktivnosti, te rezultati dosadašnjih ulaganja. Kako je istaknuto Bijeljina je za povratak na područje Tuzlanskog kantona do sada izdvojila ukupno nešto manje od 400.000 KM, dok je Tuzlanski kantona za povratak na bijeljinsko područje do 2011. godine izdvojio ukupno nešto više od 1,5 miliona KM.

ZAJEDNIČKI PODRŽATI ODRŽIVI POVRATAK

Zamjenik Gradonačlenika Zečkanović se ministru Hasiću zahvalio na dosadašnjim ulaganjima, zahvaljujući čemu je Janja danas, sa oko 8.000 povratnika, najveće povratničko mjesto u BiH. Tokom sastanka danas se razgovaralo i o modalitetima buduće saradnje i zajedničkog pružanja podrške prvenstveno održivom povratku.

Osim Hasića i Zečkanovića, današnjem sastanku su prisustvovali i Dragan Božić, Šef odsjeka za zdravstvo, porodičnu i socijalnu zaštitu, nacionalne manjine, nevladine organizacije i povratnike, te pomoćnik Ministra za povratak Elsajed Fatušić.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna