Objavljen javni poziv za grant sredstva u cilju održivog povratka

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona objavilo je Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije Podrška povratku prognanih lica.

Sredstva predviđena za projekte održivog povratka bit će dodijeljena povratnicima na području Tuzlanskog kantona kao i osobama koje su imale status raseljene osobe na području Kantona a vratili su se u svoja prijeratna prebivališta za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 5.000,00 KM sa obračunatim PDV-om po zahtjevu povratnika. Broj korisnika koji mogu dobiti finanasijska sredstva je do pet po jednoj općini.
Prijava se može podnijeti za priključke za mehanizaciju, motokultivatore (mali, srednji, veliki), plastenik do 100 m2, sitnu stoku (koze, ovce), krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad, svinje, mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, uzgoj ribe i drugo.
Sve informacije se mogu dobiti putem telefona (035/369-356) ili neposredno u prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, ul. Kozaračka 11. Tuzla.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna