Ministrica Memić posjetila JU Dom penzionera Tuzla

Ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sandra Memić posjetila je JU Dom penzionera Tuzla čije je Ministarstvo nadležno za nadzor ove ustanove i finansira smještaj dio štićenika treće životne dobi ovoj ustanovi, koji su u stanju socijalne potrebe.

memic u dom ponzNa radnom sastanku sa direktorom i stručnim osobljem, razmijenjena su iskustva u dosadašnjoj saradnji, te razmatrano i analizirano trenutno stanje.
Ministrica Memić izrazila je značaj unaprjeđenja socijalnog položaja penzionera u društvu, s obzirom na strategiju za unaprjeđenje položaja penzionera koja je još uvijek u nacrtu na području TK.
Imajući u vidu izuzetno teško materijalno, zdravstveno i socijalno stanje ovog dijela društva, potrebne su promjene u korist penzionera, koje treba vršiti kroz predstojeću Reformu penzijskog sistema koja je sastavni dio Reformske agende na koju su se obavezali svi nivoi vlasti, rečeno je ovom prilikom.
Kao zaključak prezentirane su aktivnosti i planovi čiji će rezultat imati za cilj bolji i kvalitetniji pristup i njegu štićenika u ovoj ustanovi.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna