Organizacija "7. Sajma organskih proizvođača – ETNO-EKO 2017"

Ministar Mirsad Gluhić je u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja održao sastanak sa predsjednicom udruženja organskih proizvođača Tuzlanskog kantona i predsjednicom Saveza udruženja " Mreža žena veliko srce u Bosni i Hercegovini" gospođom Almasom Huskić.

etno adelina 13032017Tema održanog sastanaka bila je organizacija "7. Sajma organskih proizvođača – ETNO-EKO 2017." koje će se održati 30. i 31. marta 2017.g. u Gradačcu.
Cilj ove manifestacije, koju Ministarstvo podupire od njenog osnivanje, jeste promocija domaće, zdrave hrane koja je proizvedena u skladu sa pravilima ekološke proizvodnje. Uzgoj takve hrane je trend u svijetu i predstavlja jednu od najperspektivnijih grana poljoprivrede jer se sve više stanovnika, globalno, okreće zdravoj ishrani i ekološki uzgojenim proizvodima. Osim toga ovaj sajam ima značaj i za promociju etno turizma zbog toga će i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona uzeti učešće u organizaciji.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna