Istraživanje i monitoring kvaliteta usluga u linijskom prijevozu putnika

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, uz saglasnost i odobrenje Vlade TK, svake godine raspisuje Javni poziv za predlaganje programa i projekata neprofitnih organizacija i udruženja za raspodjelu namjenskih sredstava prikupljenih po osnovu naknade za obavljene tehničke preglede vozila u iznosu od cca 30.000,00 KM.

 

16032017-1

Finansijska sredstava se raspoređuju neprofitnim organizacijama i udruženjima čiji se programi i projekti odnose na unapređenje vršenja kontrole tehničke ispravnosti vozila na stanicama tehničkog pregleda, edukaciju djece u predškolskom i školskom uzrastu iz oblasti saobraćajne kulture i poznavanja saobraćajnih propisa, edukaciju vozača po pitanju zaštite čovjekove okoline i smanjenja emisije izduvnih gasova, promociju i organizaciju biciklističkih, auto i moto utrka i manifestacija, povećanje nivoa bezbijednosti saobraćaja kroz izradu reklamnih spotova, obilježavanje značajnih datuma iz oblasti saobraćaja, te unapređenje nivoa usluga                                                                                                                                  u linijskom prijevozu putnika.

 

  

16032017-2Projekat koji je danas prezentiralo Udruženje potrošača „Klub potrošača TK" u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK, a koji nosi naziv „Projekat istraživanja i monitoringa nad kvalitetom usluga gradskog i prigradskog prijevoza putnika" se odnosi na unapređenje nivoa usluga u linijskom prijevozu putnika na području Grada Tuzla, odnosno Tuzlanskog kantona.

 

Rezlultati istraživanja i monitoringa nad kvalitetom usluga gradskog i prigradskog prijevoza putnika su nas uvjerili da je kvalitet usluga u javnom linijskom prijevozu putnika koji se vrši autobusima na dosta dobrom nivou, s tim da postoji još jako mnogo prostora za unapređenje usluga prijevoza putnika, što će biti jedan od zadataka resornog Ministarstva, lokalnih zajednica, kao i prijevoznika u nerednom periodu, a sa ciljem stvaranja optimalnog reda vožnje na području lokalnih zajednica i Tuzlanskog kantona.

 

Cilj Ministarstva je da kroz ovakve i slične projekte, kao i kroz zahtjeve građana i prijevoznika sa područja Tuzlanskog kantona dobije jasne indikatore o potrebi usklađivanja redova vožnji na kantonalnim autobuskim linijama, odnosno da Ministarstvo kroz aktivnosti koje sprovodi obezbijedi transportni sistem u Tuzlanskom kantonu u kojem će korisnici saobraćajnih usluga – putnici imati kvalitetnu uslugu, a svi prijevoznici mogućnost rentabilnijeg poslovanja, uz poštivanje zakona i podzakonskih akata kao i propisanih uvjeta za obavljanje linijskog prijevoza putnika.

 

Na današnjoj prezentaciji projekta ispred Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK su bili prisutni: g-din Nenad Lukanović, pomoćnik ministra za saobraćaj i g-đa Dželmina Huremović, stručni savjetnik za trgovinu, ispred Udruženja potrošača „Klub potrošača" TK, predsjednica g-đa Gordana Bulić, ispred Sekcije za unutrašnji promet putnika pri Kantonalnoj privrednoj komori TK g-din Nedžad Siočić i g-din Bajro Halilčević, ispred Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK g-din Mustafa Isabegović i ispred prijevoznika D.D. „Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla" izvršni direktor g-din Jasmin Gradaškić.

 

Ministarstvo koristi priliku da svim građanima na području Tuzlanskog kantona, odnosno BiH čestita 15. Mart – Međunarodni dan potrošača!

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna