Kulturne manifestacije sastavni dio turističke ponude

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK Mirsad Gluhić sa saradnicima je, u prostorijama Ministarstva, upriličio sastanak kome su prisustvovali voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona gospodin Asim Bečić, sa saradnicima i predsjednica Udruženja građana za razvoj kulture i umjetnosti „Artsinteza" Tuzla, gospođa Mirjana Tahirović i projekt menadžer Udruženja, gospođa Lejla Mehmedović.

 

12042017Tema sastanka je planirano gostovanje Bellydance Evolution, najvećeg svjetskog orijentalnog plesnog spektakla. Bellydance Evolution će se predstaviti tuzlanskoj publici svojom najnovijom predstavom „Fantasm – Odyssey of Dreams" u periodu od 05.-07. maja ove godine.


Pored predstava, koje će biti održane u BKC Tuzla, u periodu boravka ove grupe u Tuzli, bit će upriličene tematske radionice kojima će prisustvovati preko dvije stotine učesnika iz svijeta i regiona.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je prepoznalo značaj ovog kulturnog događaja kao šansu za dodatno promoviranje Tuzlanskog kantona, kao regije sa izuzetnim turističkim potencijalima, koji će gostima biti predstavljeni tokom njihovog boravka na ovim prostorima, a Turistička zajednica Tuzlanskog kantona će iskoristiti priliku da obogati svoj fundus atraktivnim materijalom neophodnim za značajniju međunarodnu promociju Tuzlanskog kantona. Shodno navedenom, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona će svesrdno pomoći održavanje ovog kulturnog događaja.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna