Uskoro početak rekonstrukcije terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla

Današnjim potpisivanjem ugovora počeli su i konkretne aktivnosti na rekontrukciji terminalne zgrade Međunarodnog aerodroma Tuzla.

MAT 25 09 2017Vrijednost ugovora o izvođenju radova na realizaciji faze-I projekta rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala JP Medjunarodni aerodrom Tuzla doo, kojeg su danas potpisali direktor Aerodroma Rifat Karasalihović i direktor kompanije Džena doo Gradačac Sakib Sinanović iznosi 1.706.689,40 KM. Kako je danas istaknuto faza-I realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade putničkog terminala podrazumijeva izvođenje radova na zračnoj strani aerodromske zgrade s ciljem proširenja odlazećeg i dolazećeg gate-a te sortirnice prtljaga.
Planirano je da pripremne aktivnosti za izvođenje radova otpočnu u srijedu 27.09.2017.godine. Ovim se započinje projekat koji je najavljen početkom ove godine, a čiji je konačni cilj povećanje kapaciteta tuzlanske zračne luke, kako bi u potpunosti mogla odgovoriti potrebama s kojim se Međunarodni aerodrom Tuzla već susreće.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna