Ministar Gluhić otvorio sajam „Eko-etno BiH“ u Gradačcu

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić svečno je otvorio 8. tradicionalni sajam „Eko-etno BiH" u Gradačcu u organizaciji Saveza udruženja "Mreža žena-Veliko srce u BiH.

eko-etno-ministar"Evropa vapi za ovakvim proizvodima. U svakom slučaju Ministarstvo, Vlada TK i Tutističke zajednice TK će i dalje finansijski podržavati ovakve i slične sajmove", rekao je ovom prilikom ministar Gluhić istaknuvši koliko je ova manifestacija značajna za cijeli Tuzlanski kanton te da je uvršten u program sajmova od značaja.
Na Sajmu, koji je smješten u Gradskom parku, predstavili su se organski proizvođači i prerađivači voća i povrća, ljekovitog začinskog bilja, meda i pčelinjih proizvoda. Bila je ovo prilika za razgovor o nastavku aktivnosti na uspostavljanju izvoza organskih proizvoda i plasmanu na evropsko tržište.
Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić, koji je akcenat stavio na bogatstvo naše zemlje i mogućnosti da se ti kapaciteti mogu još više iskoristiti, što će otvoriti nova radna mjesta i nova zapošljavanja.
Pokrovitelji gradačačkog sajma organskih proizvođača „Eko-etno BiH" Vlada Tuzlanskog kantona i Općina Gradačac.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna