Direkcija za regionalne ceste TK potpisala ugovore sa komercijalnim bankama


Direkcija za regionalne ceste Tuzlanskog kantona potpisala je ugovore s tri komercijalne banke. Riječ je o povoljnim kreditnim linijama i ukupnom iznosu sredstava većem od 19 miliona KM kojima će se nastaviti rekonstrukcija i gradnja regionalnih cesta u Tuzlanskom kantonu.

190618 DCVlada Tuzlanskog kantona za ovogodišnja ulaganja u infrastrukturu, uključujući i ova kreditna sredstva, predvidjela je iznos veći od 26 miliona KM.

Direkcija za regionalne ceste uspješno je okončala proces javnih nabavki. Time su stvoreni preduslovi za sklapanje povoljnih kreditnih linija u ukupnom iznosu od 19 miliona i 100 hiljada KM. Ugovori su potpisani sa tri komercijalne banke: Unicredit, Intesa San Paolo i Union bankom.

Za početak izvođenja radova potrebno je pričekati saglasnost Vlade i Skupštine Tulanskog kantona na Plan utroška sredstava na regionalnim cestama. Taj bi posao mogao biti okončan u naredne dvije sedmice, predviđaju u Direkciji. Kvalitetnije regionalne ceste uslov su sigurnosti u prometu, ali i pretpostavka za snažniji privredni razvoj, rečeno je ovom prilikom.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna