Dodjeljeni certifikati u oblasti agroturizma

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić dodijelio je polaznicima prve šestomjesečne obuke iz te oblasti agroturizma certifikate "Agroturizam PREC". Edukator je bio Porodični ruralni edukativni centar PREC čijom podrškom Ministarstvo potiče razvoj agroturizma na području Kantona. Prvu obuku na području TK iz oblasti agroturizma prošlo je devet polaznika.

abrotur mtts 06082018Ministar Gluhić ovom je prilikom kazao da je agroturizam jedan od segmenata turističke ponude TK-a u kojem je Ministarstvo uzelo učešće. „Drago mi je da i Živinice imaju manifestaciju karaktera sajma jer to nam je ponuda koja je značajna za TK i lokalnu zajednicu", rekao je ministar Gluhić.
Promocija vrijednosti ruralnog turizma, dodatnog vrednovanja sela i poljoprivrede, kulturnih i prirodnih bogatstava TK nalazi se u u fokusu ovih aktivnosti a sve je javnosti prezentovano u Živinicama na ovogodišnjem prvom sajmu pod nazivom "Dani agroturizma", koji je podržalo Ministarstvo za trgovinu, turizam i saobraćaj TK.
Predsjednik Udruženja PREC Živinice Safet Čaušević istakao je da je imao čast da predstavi polaznike edukacije iz agroturizma. „Budući da je PREC jedna ispostava škole iz Francuske smatramo da je i to jedan plus za naš kanton i općinu", kazao je Čaušević.
Polaznici edukacije pohađali su 130 časova u proteklih šest mjeseci. Govoreći o obuci izrazili su zadovoljstvo onim što su imali priliku za ovo vrijeme naučiti. Ta znanja će im, ističu, pomoći i u poslovima kojima se bave. Iz Porodičnog ruralnog edukativnog centara PREC napominju da bi u narednom periodu mogli upriličiti ovakvu obuku i za mlade ljude. Na taj način, bi doprinijeli, kažu, razvoju agroturizma, ali i promociji domaćih proizvoda, gastronomije i drugih vrijednosti ove regije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna