2. festival rakija i žestokih pića “Salines Spirit Fest”

Povodom priprema za održavanje 2. Festival voćnih rakija i žestokih pića "Salines Spirit Fest", koji će biti održan 30. novembra 2018.g. u Tuzli, ministar trgovine, turizma i sobraćaja Mirsad Gluhić, sa pomoćnicom ministra za trgovinu i turizam Dželminom Huremović, primio je predstavnika organizatora Udruženja građana "Life-style" Tuzla Harisa Dedića, koji je ukratko rekao nekoliko riječi o samom festivalu.

20181122 095815Na festivalu će se predstaviti veliki broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokih pića što će biti upotpunjeno odličnom gastro ponudom najboljih bosanskohercegovačkih sireva te domaćih i regionalnih mesnih industrija.
Osim izložbenog dijela festivala i ove godine "Salines Spirit Fest" će imati i svoj natjecateljski dio, u kojem će stručni žiri, koga čine profesori sa Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Beogradu, ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.
Ministar Gluhić je istaknuo da moramo njegovati naše autohtone vrste i domaće proizvode kao što je rakija, da ih moramo promovirati, te da je to jedan od bitnih načina privlačenja stranih turista na područje Tuzlanskog kantona. Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantna i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona pružit će svaku podršku festivalu, a Ministar je prihvatio da i ove godine bude domaćin i otvori "Salines Spirit Fest".

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna