Potpisan memorandum „Vitalni znaci 2019“

Ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić i direktorica Fondacije Tuzlanske zajednice (FTZ) Jasna Jašarević potpisali su Memorandum o saradnji na projektu „Vitalni znaci 2019". Riječ je o istraživanju kvaliteta života u Tuzlanskom kantonu.

foto2 2Ministar Gluhić ovom je prilikom istaknuo da će Ministarstvo ispoštovati sve odgovornosti koje dobije. „Radi se o razvoju lokalnh zajednica. Treba istaknuti dvije stvari na koje mogu odmah sutra da utičem a to je turizam i saobraćajna infrastruktura, s akcentom na već učinjeno a to je otvaranje turističkih zajednica lokalnih zajednica", rekao je ministar Gluhić.
Prema istraživanju, planirano je da FTZ u konsultativni proces uključi različite subjekte, institucije i lidere u zajednici te građanstvo kako bi istraživanje poslužilo kao dobar osnov za diskusije u zajednici o aktuelnim pitanjima sa kojima su susreću građani TK. Rezultati istraživanja bit će prezentirani na pristupačan način u vidu publikacije koja će biti objavljena krajem 2019. godine.
Na ovom nivou Fondacija će uključiti predstavnike relevantnih vladinih institucija na svim nivoima: nadležna ministarstva, lokalne vlasti i općinske službe, zatim predstavnike kulturnih, obrazovnih, sportskih, zdravstvenih, ekonomskih institucija, te relevantne nelvadine organizacije i istaknute pojedince dok drugi nivo predstavljaju građani.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna