Razgovor o mogućnostima saradnje u oblasti turizma

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić razgovarao je danas sa potpredsjednicom stalnog odbora za regionalne investicije u indonežanskoj Komori za trgovinu i turizam Yunni Indrani Widjaje o mogućnostima razvoja turističkih potencijala TK i promociji bh. turizma u Indoneziji.

 

Widjaja Gluhic-e1554972463950Gošća iz Indonezije, koja u Tuzli učestvuje na Festivalu savremene žene, ovom je prilikom istaknula da je Bosna i Hercegovina veoma interesantna kao nova turistička destinacija te naglasila da je Indonežane na ove prostore moguće dovesti kvalitetnim marketingom. „Veoma je važna sigurnost, jer sigurnost i turizam idu jedno uz drugo. Ukoliko možemo postići da je BiH sigurna zemlja i da je tako percipirana, onda će turisti sigurno ovdje doći", rekla je Indrani Widjaja.
Prema mišljenju ministra Gluhića, BiH a posebno Tuzlanski kanton trebaju više raditi na promociji turističkih potencijala te da su Aerodrom Tuzla i blizina granica sa zemljama Evropske unije dodatni motiv za razvoj ekonomije u BiH. „Naš je cilj da do 2023. godine budemo najzanimljivija i najprivlačnija turistička destinacija. Ja ću prezentirati potencijale Tuzlanskog kantona, ali svakako neću u svom govoru zaobići ni potencijale cijele BiH", rekao je ministar Gluhić u razgovoru sa potpredsjednicom Stalnog odbora za regionalne investicije u indonežanskoj Komori za trgovinu i turizam koja je i izvršni direktor i vlasnik "PT Trust Consulting Group".

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna