STRUČNO-EDUKATIVNI IZLET ZA UČESNIKE KVIZA ZNANJA IZ OBLASTI SIGURNOSTI U SAOBRAĆAJU I SAOBRAĆAJNE KULTURE


Nakon uspješno provedenog Kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture, održanog 29.11.2019. godine u Bosankom kulturnom centru u Tuzli, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je, za učenike srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, koji su bili učesnici Kviza znanja, organizovalo stručno-edukativni izlet u Sarajevo. Izlet je realizovan 05.12.2019. godine posjetom privrednom društvu „Centrotrans" dd Sarajevo, nakon čega su učesnici kviza znanja zajedno sa svojim profesorima obišli grad, te u povratku kući svratili u obilazak i na večeru u S.R.C.A. Ajdinovići.

Ministarstvo zahvaljuje predstavnicima „Centrotransa" dd Sarajevo na gostoprimstvu i firmi „Transturist" dd Tuzla na prijevozu učesnika kviza i njihovih profesora.
Učenici su pokazali da su zaista divni mladi ljudi, sa visokim nivoom znanja iz oblasti saobraćaja i saobraćajne kulture. Njihovi profesori se mogu ponositi njima.
Ovim stručno-edukativnim izletom je završen ovogodišnji pilot projekat pod nazivom "Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture", koji ima za cilj da podigne nivo znanja i svijesti kod mladih ljudi o posljedicama nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa. Poznato je da su mladi ljudi, nažalost, najčešći učesnici u saobraćajnim nezgodama sa fatalnim posljedicama (poginule ili teško povrijeđene osobe), a najveći uzrok saobraćajnih nezgoda potiče od propusta čovjeka.
Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja planira i naredne godine provesti ovakav projekat, s tendencijom da postane tradicionalan i da Tuzlanski kanton uskoro dobije Dan sigurnosti u saobraćaju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna