Održan je sastanak sa predstavnicima Humanitarne organizacije CISP

Dana 22.10.2019. u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održan je sastanak sa predstavnicima Humanitarne organizacije CISP - Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli Italija Predstavništvo u BiH u sastavu Deborah Rezzoagli, odgovorna CISP-a za istočnu Evropu i Jasmina Ovčina direktorica CISP Tuzla.

mtts 2020-01-23 08-12-11Italijanska nevladina organizacija CISP na području zaštićenog pejsaža Konjuh je od februara 2017. počela sa implementacijom projekta pod nazivom: "Biodiverzitet za lokalni razvoj. Inovativni participativni model upravljanja zaštićenim pejsažom Konjuh u Bosni i Hercegovini / BioSvi".

Gosti iz Italije su predočili informacije vezane za dosadašnje aktivnosti u okviru projekta kao i planove za naredni period. Razgovaralo se o vrijednostima partnerstva kroz saradnju i održivosti različitih vrijednosti zaštićenog pejsaža Konjuh od strane relevantnih aktera za opšti interes, s obzirom da se projekat završava u julu 2020.godine. Dogovoren je nastavak saradnje na organizaciji završne konferencije na temu održivi turizam u svrhu diverzifikacije ekonomskih aktivnosti u cilju razvoja ruralnih područja.

Kasnije u toku dana, predstavnici Ministarstva su uzeli učešće na CISP radionici održanoj na području grada Živinice. Aktivnosti u okviru radionice su obuhvatile prezentaciju turističkih paketa zaštićenog pejzaža Konjuh, praktičnu pripremu priča (storytelling) o kreiranim turističkim paketima koje će omogućiti snimanje kratkih video reportaža te predstavljanje ostvarenih rezultata. Učesnici su informisani i o registraciji novog udruženja za promociju turizma i jačanja svijesti o okolišu, koje će okupiti lokalne partnere i obezbjediti nastavak započetih aktivnosti na razvoju održivog turizma.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona će i dalje pružati podršku CISP projektu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna