Razgovor o mogućnostima preinačenja epidemioloških mjera

Nakon sastanka sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i predstavnika Asocijacije ugostitelja TK znat će se više o mogućnostima preinačenja novih epidemioloških mjera.

IMG 0015Ovim zaključkom okončan je današnji sastanak ministra trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamze Bešića i delegacije Asocijacija ugostitelja TK koju su predstavljali Edin Omerović, Armin Grabičanin i Aleksandar Jović.

Nezadovoljni novim mjerama koje limitiraju rad ugostiteljskih objekata predstavnici Asocijacije ovom su prilikom ukazali na „nelogičnosti i selektivan stav" kada su u pitanju ograničenja sadržana u epidemiološkim mjerama.

Prema mišljenju predstavnika ugostitelja sa područja TK „odluke su donesene na osnovu nerelevantnih podataka o broju vakcinisanih u TK te da u konačan broj treba unijeti i one koji su se vakcinisali van Bosne i Hercegovine", rečeno je ovom prilikom.

Također je naglašeno da ugostitelji žele da ih resorno ministarstvo i Vlada TK doživljava kao partnera i dijelom rješenja problema. Kao prilog tome predložili su da zajedno sa institucijama rade na promociji vakcinacije te ponudili svoje objekte u svrhu stvaranja novih punktova.

Ministar Bešić je naglasio da će sve poduzeti kako bi i na području TK bile uvedene blaže mjere koje je donio Federalni krizni štab.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15