I dalje nepovoljna epidemiološka situacija

 

Epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje je nepovoljna jer se ne smanjuje broj umrlih od COVID-19 ili zdravstvenih komplikacija povezanim sa ovom bolesti, zaključeno je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić kazao je ovom prilikom da je prisutan blagi pad broja novoprijavljenih slučajeva COVID-19 ali se broj hospitaliziranih na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i dalje kreće između 120 i 150 pacijenata.

mz-13122021Na području Tuzle trenutno je 244 aktivno oboljelih te je, prema riječima direktora Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović" Tuzla Suada Bijedića, prisutna brzo promjena kliničke slike kod pacijenata koji nisu vakcinisani.
Do sada je na području TK zaokružen proces vakcinacije sa sve tri vakcine na trećini stanovnika, rečeno je ovom prilikom. U posljednjih sedam dana aplicirano je 8015 doza i uglavnom se radi o revakcinaciji, 2. i 3. doza, dok je oko 1000 građana vakcinisano prvom dozom. Trećom dozom, rečeno je ovom prilikom, mogu se vakcinisati i oni koji su prethodne doze primili van Bosne i Hercegovine.
Na sastanku su još jednom apelirali na građane da se vakcinišu jer su na područje TK stigle sve vrste vakcina protiv COVID-19.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15