POTPISAN UGOVOR O KONCESIJI ZA EKPLOATACIJU U RUDNICIMA MRKOG UGLJA "BANOVIĆI"

Ugovor o koncesiji za eksploataciju uglja na period od 30 godina danas su u prostorijama Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona potpisali ministar Željko Knežiček i Munever Čergić, Direktor Rudnika mrkog uglja "Banovići".

21122012 MIER

Pomenuti ugovor je od izuzetnog značaja, kako za Ministarstvo, tako i za Rudnike, posebno ako se uzme u obzir plan rudnika za izgradnju termoelektrane u Banovićima, čulo se tokom potpisivanja. Obzirom da je Rudnik već ranije obezbijedio studiju o raspoloživim količinama i rezervama uglja, današnjim potpisivanjem Ugovora stekli su se svi preduslovi dase nastave aktivnosti u vezi sa izgradnjom termoelektrane, za čiju izgranju je prethodno trebalo obezbijediti dovoljne količine osnovnog resursa. Direktor Čergić je ovom pirlikom resornom ministru i Vladi Tuzlanskog kantona u cjelosti zahvalio na razumijevanju što su rudarima Banovića na Dan rudara dali sugurnost za narednih 30 godina.

Vrijedi napomenuti da je iza ovog rudnika još jedna uspješna godina, u kojoj je s razlogom najbolji rudnik u FBiH. Taj epitet su Rudnici mrkog uglja "Banovići" zaslužili zbog redovnog isplaćivanja plata i doprinosa za svoje radnike kao i redovnih uplata za koncesije Vladi TK.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna