Pripreme za objavljivanje javnog poziva

Vlada Tuzlanskog kantona do kraja maja putem Ministarstva industrije, energetike i rudarstva objavit će Javni poziv za raspodjelu sredstava privatnim preduzećima i poduzetnicima.

slon fotoRiječ je o nepovratnim sredstvima za pomoć poduzetnicima koji nakon objave Javnog poziva trebaju dostaviti svoje Programe. Resorno ministarstvo ova je sredstva obezbijedilo kroz kapitalne transfere. Za te namjene bit će izdvojeno 300 hiljada maraka.
"Od toga će biti tri takozvana granta po 50 hiljada KM i šest grantova po 25 hiljada KM. To su nepovratna sredstva koja ćemo doznačiti privrednim subjektima koji su preko 51 posto u privatnom vlasništvu. Zauzvrat, privredni subjekti će primiti određeni broj nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanje", rekao je Srđan Mićanović, ministar industrije, energetike i rudarstva TK.
I na ovaj način želi se povećati broj zaposlenih, odnosno smanjiti broj nezaposlenih osoba. Kriteriji za dobijanje nepovratnih sredstava, naglašava resorni ministar su i iznos investicije i vrijednost programa koji budu ponuđeni.
Javni poziv je još u Nacrtu, a putem radionica i prezentacija namjera je privrednicima približiti tematiku i razmijeniti mišljenja.
"Očekujem da u ovom mjesecu bude na Vladi ovaj Javni poziv i da se u što skorije vrijeme objavi u službenim glasilima, rok za prijavu će biti 30 dana, kazao je na radionici održanoj ovim povodom ministar Mićanović.
Kako je već navedeno pripremljeno je devet grantova, a po riječima ministra Mićanovića, nije određen minimum ili maksimum sredstava za jednog privrednog subjekta, jer se ocjenjuje kvalitet dostavljenog programa. Ovi grantovi osmišljeni su s glavnim ciljem – da se smanji broj nezaposlenih u TK.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna