Poziv privrednicima sa područja Tuzlanskog kantona za saradnju sa potencijalnim investitorima iz zemalja (Kuvajta, Abudabija, Dubaija, Omana i Saudijske Arabije)

Vlada Tuzlanskog kantona zajedno sa Bosna Bank International d.d. Sarajevo kao organizatorom međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Busines Forum zaključila je memorandum o saradnji i podršci privlačenja i realizaciji investicija.

 

BBI LOGOVlada Kantona je strateški opredjeljena za promociju ekonomskih i privrednih potencijala, privlačenje stranih investicija, radi povećanja zaposlenosti, ubrzanja ekonomskog rasta, porasta investicija i povećanja prihoda budžeta Tuzlanskog kantona. Bosna Bank International, odnosno VIP Busines Club, je organizator Međunarodne investicione konferencije – Sarajevo Business Forum (SBF) koja se svake godine održava u Sarajevu i služi kao globalna platforma za promociju investicijskih projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata, te adekvatnu prezentaciju potencijala, uvezivanje privrednika i investitora, kako na individualnoj tako i na institucionalnoj razini. Cilj ovog sporazuma je uspostavljanje dugoročne saradnje u cilju uspješne pripreme i prezentacije projekata od strane zainteresovanih kompanija sa područja Tuzlanskog kantona.

Na osnovu kontakata i uspostavljenih poslovnih veza na području TK i Zemalja Zaliva postoji zainteresovanost o slijedećim mogućnostima:

- eksploatacija mineralnih nalazišta – postoji zaintesovani investitori koji su spremni ulagati u nalazišta željeza, magnezijuma i ostalih minerala,
- promociju i prodaju proizvoda iz oblasti namještaja – u toku su razgovori na obezbjeđenju prodajnog prostora veličine oko 14.000 m2 na kojem bi se mogli izložiti proizvodi.

Planirano je u ovom mjesecu održavanje promotivnih radionica u organizaciji BBI Banke i Kantonalne privredne komore, kako bi se u direktnom susretu sa zainteresovanim poslovnim ljudima detaljno razgovaralo o programu Sarajevo Biznis Foruma kao i ostalim uslugama koje će se ponuditi kako bi se omogućilo komercijalno i promotivno povezivanje sa partnerima iz Kuvajta, Abudabija, Dubaija, Omana i Saudijske Arabije.

Zainteresovani privrednici sa područja Tuzlanskog kantona za svako pojašnjenje u pripremi za promociju i prezentaciju investicionih projekata mogu dobiti direktno na radionici, te od BBI VIP Business Cluba kao i rukovodioca Bosna Bank International filijala Tuzla.

KONTAKT OSOBE:

- Almir Zvorničanin – BBI Rukovodilac filijale Tuzla email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
- Azra Čolić – BBI VIP Business Club

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna