Održan sastanak sa predstavnicima Njemačkog centra za robotiku i Udruženja Projekt ABC

U ponedjeljak, 07.05.2018. godine u prostorijama Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona održan je sastanak sa predstavnicima Njemačkog centra za robotiku - DKR Tuzla i Udruženja građana „Projekt ABC" iz Tuzle na temu uspostavljanja zajedničke saradnje sa Ministarstvom privrede u cilju organizacije zajedničkog događaja u cilju promocije modernih i naprednih tehnologija u Tuzlanskom kantonu.

Sastanak 07052018 - 28Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona, gdin. Osman Puškar, ovom prilikom je istakao da se organizacijom jednog ovakvog događaja, kojim će se promovisati potencijali naprednih tehnologija i mladi, obrazovani kadrovi kojima raspolaže Tuzlanski kanton, afirmišemo kao sredina koja je jedan od ključnih pokretača razvoja u ovom regionu.

Predstavnici Njemačkog centra za robotiku i Udruženja „Projekt ABC" iskazali su svoju spremnost da učestvuju u ovom događaju te da svoje resurse stave u funkciju kreiranja zajedničkog projekta, koji za osnovni cilj ima promociju novih tehnologija te pratećih događaja poput konferencija, takmičenja i slično.

S obzirom da je planirani događaj u ovoj fazi tek idejni projekat, dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti, kako bi se proširila mreža potencijalnih saradnika na projektu i uspostavila saradnja sa domaćim i međunarodnim partnerima, te institucijama privatnog i nevladinog sektora, koje mogu značajno doprinijeti uspješnoj realizaciji događaju ovog tipa.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna