Prezentovani rezultati istraživanja o subvencijama

O rezultatima provedenog istraživanja u okviru USAID Projekta podrške monitoringu razgovarao je danas ministar privrede Osman Puškar i saradnici sa Jasminom Okičić i Eldinom Kokorović Jukan, kao nezavisnim evaluatorima sa Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

IMG-9891f3499b447682461e67066129ff15-VRiječ je o povratnoj informaciji resornom ministarstvu, koje je 2017. godine pružilo podršku predstavnicima USAID BiH, i istraživačima sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli u okviru Projekta podrške monitoringu i evaluaciji (MEASURE). Cilj projekta je jačanje lokalnih kapaciteta u BiH za provođenje visokokvalitetnih nezavisnih evaluacija za procjenu uticaja javnih politika. Zadatak Ministarstva bila je koordinacija svih aktivnosti do kreiranja finalnog Izvještaja o evaluaciji uticaja javnih politika.
U tom procesu Ministarstvo je prikupilo podatke od svih resornih ministarstava (Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, Ministarstva za boračka pitanja, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak i Ministarstva zdravstva) te JU Službe za zapošljavanje TK na području Tuzlanskog kantona, koji su dostavili listu preduzeća (pravnih lica, privrednih društava) kojima su dodijeljene subvencije u periodu od 2011. do 2015. godine.
Dogovoreno je da se obzirom na važnost analize o korištenju budžetskih sredstava Vlade Tuzlanskog kantona na sektor malih i srednjih preduzeća i proaktivnu politiku koju vodi organizuje javna prezentacija rezultata Izvještaja za predstavnike Vlade TK, Univerziteta u Tuzli, Ekonomsko-socijalnog vijeća, Udruženja poslodavaca i ostalu javnost krajem ovog mjeseca uz podršku USAID-a kao nosioca projekta i partnera Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Ministarstva privrede TK. Izvještaj će pokazati kvantificirane koristi primanja subvencija korisnika kojima su dodijeljena budžetska sredstva u odnosu na preduzeća koja nisu dobila subvencije iz budžeta Vlade TK.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna