Održan sastanak sa predstavnicima Sparkasse banke

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar sa saradnicima i savjetnik premijera Tuzlanskog kantona Sead Hadžihrustić održali su sastanak sa direktorom Sparkasse bank d.d. BH Tuzla Emirom Seleskovićem. Povod sastanka bile su završne radnje na realizaciji kreditne linije u iznosu 25,1 milion KM uz subvencionioranje dijela kamatne stope od strane Vlade Tuzlanskog kantona.

mp 27082018Sparkasse bank BH će po osnovu ugovora plasirati 25,1 mil KM, uz subvenciju Vlade TK u iznosu od 1,1 mil KM. Radi se o korisnicima kredita, njih ukupno 78, kojima su dodijeljena kreditna sredstva pod povoljnim uvjetima u svrhu investiranja, poboljšanja pozicije na tržištu i povećanja konkurentnosti.

Ministar Puškar i direktor Selesković izrazili su zadovoljstvo ekspeditivnošću i profesionalnim odnosom kako Vlade i Ministarstva privrede prilikom provođenja postupka odobravanja kredita tako i Banke prilikom plasmana kreditnih sredstava privrednicima na području Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna