Program EU za mlade državne službenike sa Zapadnog Balkana – treći ciklus

Evropska komisija i Britanski savjet objavili su poziv za podnošenje prijava za učešće u trećem ciklusu Programa EU za mlade državne službenike sa Zapadnog Balkana.

dsProjekat predviđa programe obuka u dvije institucije u inozemstvu: Sciences Po u Francuskoj (decembar/prosinac 2018.) i Europski koledž u Belgiji (februar/veljača 2019.) u trajanju od po dva tjedna po programu. Po završetku programa obuke, državni službenici će učestvovati u komponenti regionalne razmjene, gdje će svaki učesnik provesti dva tjedna u državnoj službi jedne od zemalja zapadnog Balkana.
Program je namijenjen državnim službenicima šest zemalja zapadnog Balkana, sa dvije do pet godina radnog iskustva u javnoj upravi, uključenim u kreiranje politika i strateško planiranje u okviru ureda premijera, ministarstava financija, ministarstava vanjskih poslova, ministarstava i tijela zaduženih za evropske integracije, te ostalih ministarstava koja su uključena u proces evropskih integracija.
Kandidati moraju ispunjavati i slijedeće uvjete: odlično poznavanje engleskog jezika, posjedovanje važećih putnih isprava, te dostupnost za putovanje na sve komponente obuke.

Iz svake zemlje će biti odabrano pet najboljih kandidata. Rok za podnošenje prijava je od 30. augusta/kolovoza do 13. septembra/rujna 2018. godine.

Više informacija o predmetnom programu možete pronaći na informativnom obrascu na engleskom jeziku u prilogu, kao i na web stranici programa: http://Eu4wb6.com/.

 

Call for Applications to the EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans – Round III (YPS 2018)

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna