Poziv na prvi seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima u 2018. godini

S ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla organizuje besplatan seminar/predavanje o postupcima i načinu uvođenja EN ISO 9001:2015 - Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom.

ISO 9001-2015 w-800x488Uvođenje certifikacija po međunarodnim standardima omogućava podizanje kvaliteta poslovanja na veći nivo, povećanje efikasnosti i produktivnosti, jačanje sistema kontrole kvaliteta proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti firme na tržištu, omogućavanje efikasnijeg nadzora procesa i troškova poslovanja, stvaranje sklada uređenosti u odnosima unutar organizacije, omogućavanje lakšeg i kvalitetnijeg izvoza na strana tržišta, te upravljanje okolišem na kvalitetniji način kao bitnim elementom u razvoju okruženja.

Prvi planirani seminar na temu EN ISO 9001:2015 - Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom će se održavati u utorak 11.09.2018. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla Trg slobode bb, Tuzla u vremenu od 12,00 do 14,00 sati. Temu će izlagati Alisa Salković, izvršna direktorica Sicon Sas doo Tuzla, koja će učesnicima seminara prezentirati prednosti uvedene certifikacije po navedenom standardu, kao i primjere dobre prakse i koristi koje se ostvaruju certificiranjem.

Pozivamo sva mala i srednja preduzeća i obrte / privredne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona te predstavnike nadležnih službi Općina/Grada Tuzlanskog kantona koji su zainteresovani da prisustvuju seminaru, da svoje učešće potvrde na e-mail Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i na brojeve telefona 035 369-327, 035 369-357 do petka, 07.09.2018. godine, a najkasnije dan prije datuma održavanja seminara. Dnevni red seminara će biti naknadno dostavljen prijavljenim učesnicima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna