Poziv za učešće na Prvoj međunarodnoj "BH SEDMICI INŽENJERSTVA“ – Tuzla, 28. i 29.11.2018.

Od svog osnivanja, pa do danas, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona temelji svoje djelovanje oslanjajući se na opredjeljenja Vlade Tuzlanskog kantona usmjerenim ka unapređenju poslovnog ambijenta, otvaranju novih radnih mjesta i osiguranju privrednog razvoja.

capture-20181025-142722-1Imajući u vidu značaj privrede za cjelokupan razvoj Tuzlanskog kantona, nastojimo dugogodišnju industrijsku tradiciju, uz povoljno poslovno okruženje, pretvoriti u našu šansu i mogućnost za privredni rast i razvoj novih proizvoda i poslovnih procesa. Ključni faktor u našim zajedničkim nastojanjima je upravo kvalitet naših stručnjaka, naše radne snage, koji se ogleda u posjedovanju znanja i vještina neophodnih za napredak ključnih industrija i sektora.

Stoga nam je izuzetna čast i zadovoljstvo, što su Tuzla i Tuzlanski kanton izabrani kao centralna lokacija „Prve međunarodne BH SEDMICE INŽINJERSTVA". Upravo je Tuzlanski kanton privredno gledano jedan od najpotentijih regiona naše države, područje koje je izrodilo neke od najuspješnijih i najpoznatijih industrijskih i privrednih imena, imena koja su oslonjena na jedan od najznačajnijih resursa koji se može posjedovati, a to su izuzetno kompetentni i nadaleko konkurentni ljudski resursi, koji pored prirodnih bogatstava sa kojima raspolažemo, predstavljaju okosnicu našeg razvoja. Naši ljudi i naša bogata industrijska tradicija čine ključne faktore za razvoj modernih tehnologija i novih proizvoda, koji će u konačnici pomoći da kreiramo jednu otvorenu, ekonomski i društveno dinamičnu regiju. Upravo su događaji poput ovog od ključnog značaja za navedeno, jer na jednom mjestu okupljaju sve relevantne aktere koji i danas, ali i u budućnosti mogu doprinijeti razvoju i unapređenju kvaliteta života za sve naše građane i ljude koji ovdje borave, investiraju i stvaraju.

„Prva međunarodna BH SEDMICE INŽINJERSTVA", održat će se u Tuzli 28. i 29. novembra 2018. godine. U dva dana rada konferencije sa preko 50 najeminentnijih stručnjaka izlagača i 1000 učesnika razgovaraće se o najnovijim svjetskim trendovima, konkretnim rješenjima i praksama za razvoj u 21. stoljeću, ali i najboljim inovativnim rješenjima domaćih kompanija iz oblasti inženjerske prakse, infrastrukture življenja, pametnih gradova, menadžmenta klizišta, ekologije, robotike, energetike i svih potencijala potrebnih za razvoj naših regija i Bosne i Hercegovine.

Inovativnost i modernizacija, najnovije tehnologije i prezentacije će biti osnova ove konferencije, a na predavanjima za strane govornike bit će obezbijeđen simultani prijevod. Konferencija je dobila preporuke sa svih nivoa vlasti i vlada u BiH, a odazvali su se najuspješniji Bosanci i Hercegovci koji u svijetu postavljaju nove standarde.

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je jedan od partnera projekta, te Vas ovim putem pozivamo da Vi i Vaši saradnici učestvujete u ovom događaju, koji nije namijenjen samo ekspertima iz struke, nego i svakom ko odlučuje o implementaciji projekata i rješenja koja izlaze iz inženjerskih i tehnoloških razmišljanja, kao i svakom ko će uvidjeti korist od istih i odlučiti investirati u njihov razvoj i realizaciju.

Ovaj događaj će okupiti sve aktere uključene u razvoj industrije, proizvodnje i novih tehonlogija: vlasnike kompanija, menadžere, inženjere svih oblasti, ministarstva i privredne komore, akademsku zajednicu, inovatore i medije; prezentiraće se trendovi u industrijskoj proizvodnji regije i svijeta, a keynote govornike, panel diskusije, radionice, i Sajam inženjerskih rješenja možete pogledati na https://bhing.ba

Ne propustite jedinstvenu priliku da Vi i vaši saradnici budete na izvoru informacija i dio zajednice koja donosi pozitivne promjene u Bosnu i Hercegovinu. Registraciju možete izvršiti online na https://bhing.ba/prijava-za-ucesce/

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna