Podrška Ministarstva privrede u obilježavanju Globalne sedmica poduzetništva u JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla

Završna manifestacija obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva i ove godine održana je u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli u srijedu 27.11.2019. godine na kojoj su pored učenika, profesora, roditelja, poduzetnika učešće uzele i predstavnice Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.

FB IMG 1574977059049U uvodnom dijelu manifestacije obratila se direktorica škole koja je kratko prezentirala aktivnosti kojima su obilježili cijeli mjesec novembar „Mjesec poduzetništva“ u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi te uručila zahvalnice svima onima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove manifestacije, a koja se u ovoj školi obilježava već desetu godinu.

Potom se prisutnima obratio ministar privrede gosp. Asmir Hasić koji je pohvalio nastojanja profesora i učenika da i na ovaj način jačaju poduzetničke vještine i stvore preduslove za pokretanje vlastitog biznisa po završetku školovanja. Nakon što je ministru uručena zahvalnica pripala mu je i čast da manifestaciju proglasi otvorenom.

Ove godine tema je bila “Omladinsko poduzetništvo” kao predmet interesovanja učenika čija su se preduzeća predstavila na takmičenju organizovanom od strane profesora koje vode sekciju „Mladi poduzetnik“. Ministarstvo privrede je stručnim učešćem predstavnica u Komisiji za odabir najboljih biznis planova preduzeća predstavljenih od strane timova učenika pružilo podršku u takmičarskom dijelu manifestacije, a isto tako i u finansijskom smislu za izradu kataloga poslovnih planova, afiša, diploma za učenike, te prvog primjerka školskog časopisa iz oblasti poduzetništva.

Na takmičenju su se predstavili učenici od prvog do četvrtog razreda sa sedam preduzeća uz prezentaciju biznis planova i uređene štandove na kojima su predstavili svoje proizvode i usluge koje pružaju. Nakon žiriranja odabrani su pobjednički timovi učenika preduzeća koja su se takmičila po nekoliko kriterija: tehnološka inovativnost, orginalnost ideje, kvalitet marketing plana, kvalitet prezentacije, finansijski plan, održivost ideje i izvodljivost ideje.

Ovom prilikom su učenici izveli prigodan kulturno-zabavni program sekcija koje djeluju u školi te proglašene najbolje ideje i nagrađena najbolja preduzeća odnosno ekipe koje su se predstavile na takmičenju. Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je ove godine pored stručne pružilo i finansijsku podršku u realizaciji projekta te je dogovoreno da će se i u narednom periodu nastaviti uspješna saradnja kada je riječ o obilježavanju Globalne sedmice poduzetništva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna