Više od milion KM nepovratnih sredstava za podršku razvoju privrede

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić potpisao je danas ugovore o implementaciji nepovratnih novčanih sredstava sa korisnicima grant sredstava sa pozicije "Podrška razvoja Kantona za 2019. godinu" među kojima su bili predstavnici malih i srednjih preduzeća, obrtnici, predstavnici udruženja, fondacija i komora te budući poduzetnici.

IMG 3606Ove su godine za poboljšanje poslovnog okruženja Vlada i Ministarstvo privrede TK izdvojili višestruko veći iznos nego u prethodnom periodu a riječ je o milion i 10 hiljada KM, raspoređenih na 6 projekata.
Prema riječima ministra Hasića, ovim je programom predviđeno da obrti dobijaju maksimalno 5000 KM, mala i srednja preduzeća dobijaju max. 40 000 KM dok je za nove poslovne poduhvate Ministarstvo je izdvojilo po projektu 10 hiljada KM. Predstavnici će nakon realizacije projekta obići privredna subjekte kako bi vidjeli da li su sredstva namjenski utrošena, naglašeno je ovom prilikom.
Sredstva u ukupnom iznosu od 913.420 KM bit će raspoređena na 48 korisnika sa područja TK. Od toga će za 9 budućih poduzetnika za pokretanje poslovnih poduhvata biti izdvojeno oko 90.000 KM dok će tri udruženja i fondacije dobiti 33,6 hiljada KM za sufinansiranje razvojnih projekata finansiranih iz EU ili drugih međunarodnih fondova. Obrtnička komora TK će za promociju obrtništva u obrazovnim institucijama dobiti 10 hiljada KM, 310 hiljada KM obezbijeđeno je za projekte malih i srednjih preduzeća a 100 hiljada za 22 obrtnika koji su aplicirali na Javni poziv za grant sredstva.
Sa jedinicama lokalne samouprave, odnosno 5 općina/gradova Tuzlanskog kantona, čiji su projekti unaprjeđenja i razvoja poslovnih zona također odabrani u okviru ovog javnog poziva, bit će naknadno organizovano potpisivanje ugovora.

 

IMG 3614
IMG 3608
IMG 3612

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna