Subvencije za unaprjeđenje i razvoj poslovnih zona TK

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić potpisao je danas ugovore sa jedinicama lokalne samouprave, odnosno 5 općina/gradova Tuzlanskog kantona, čiji su projekti unaprjeđenja i razvoja poslovnih zona odabrani u okviru javnog poziva. 

IMG 3624Riječ je korisnicima grant sredstava u ukupnom iznosu od 370.000,00 KM.
Prema riječima ministra Hasića radi se o projektu koji se sufinansira po prvi put od strane Vlade TK i Ministarstva privrede za unaprjeđenje i razvoj poslovnih zona, a namijenjen je jedinicama lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona.
Uslovi koje su jedinice lokalne samouprave (JLS) morale ispuniti je i da se projekat odnosi na investicije u izgradnju ili rekonstrukciju javne infrastrukture u okviru poslovne zone, da postoji odgovarajuća odluka gradskog/općinskog vijeća o osnivanju poslovne zone u kojoj se realizira projekat, da je poslovna zona predviđena prostorno-planskom dokumentacijom JLS te da su osigurale sufinansiranje od minimalno 50% od ukupne vrijednosti projekta.
Gradu Gračanica odobren je iznos u visini od 90.000,00 KM za izgradnju dijela oborinskog kanala OKU3 u Radnoj zoni u prvoj fazi. Za izgradnju kružne raskrsnice u poslovnoj zoni "Ciljuge 2" Gradu Živinice odobren je iznos od 90.000,00 KM dok je Gradu Srebrenik za Izgradnju anaerobnog biološkog uređaja za tretman fekalnih otpadnih voda u naselju Brezje u Poslovnoj zoni Tinja Gornja namijenjeno 67.500,00 KM.
Za projekat izgradnje dijela južne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Kreka - sjever u Tuzli na dionici PJ 4 - PJ 6 (lijevi krak) i PJ 8 - PJ 9 (desni krak), sa pratećom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom Gradu Tuzla je odobren iznos od 64.316,00 KM a Općini Teočak za uspostavljanje funkcionalne poslovne zone "Bilalići izdvojeno je 58.184,00 KM.
Ovo je samo jedan od ukupno 6 projekata za poboljšanje poslovnog okruženja za koje su Vlada i Ministarstvo privrede TK ove godine izdvojili višestruko veći iznos nego u prethodnom periodu a riječ je o milion i 10 hiljada KM.

 

IMG 3621
IMG 3627
IMG 3617
IMG 3625

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna