Ministar privrede u posjeti CRP-u

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog Kantona Mevludin Hodžić i pomoćnica ministra za razvoj Erna Kusturica bili su u službenoj posjeti Centru za razvoj i podršku (CRP), te održali sastanak sa predstavnicima CRP-a predvođenim direktorom Edinom Zahirovićem.

MPTK - CRP 2021Tema sastanka bila je realizacija prekograničnog projekta „Pametne škole 2″, kojeg zajedno sa CRP-om i Vladom Tuzlanskog kantona realizuje i Brodsko-posavska županija iz Hrvatske, a čijom implementacijom ispred Vlade Tuzlanskog kantona koodinira Ministarstvo privrede. U okviru projekta će se energetski obnoviti 33 školska objekta u projektnom području (18 škola u Tuzlanskom kantonu, 15 škola u Brodsko-posavskoj županiji) i na taj način doprinijeti ostvarivanju održivog i ugljen-neutralnog energetskog sistema u Tuzlanskom kantonu i Brodsko-posavskoj županiji.

Sastanak je bio prilika za osvrt na ostvarene rezultate dosadašnje saradnje Ministarstva privrede sa Udruženjem Centar za razvoj i podršku Tuzla na implementaciji zajedničkih projekata. Obje strane iskazale su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom te potvrdili da energetska efikasnost predstavlja jednu od prilika za razvoj privrede Tuzlanskog kantona. I predstavnici Ministarstva i CRP iskazali su uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna