Projekat Vlade Tuzlanskog kantona među 25 najboljih u Evropi

Projekat "Inovativnim umom do pametnih škola" ili skraćeno "Pametne škole" (SMART SCHOOLS) izabran je za evropsku nagradu - REGIOSTARS AWARDS koja se dodjeljuje na godišnjem nivou za najinovativnije evropske projekte.

 

 

 

Riječ je o prekograničnom projektu u kojem je i Vlada Tuzlanskog kantona jedan od partnera, zajedno sa Centrom za razvoj i podršku Tuzla kao lead partnerom, Brodsko-posavskom županijom, Zelenom akcijom Zagrebu i Brodskim ekološkim društvom iz Slavonskog Broda.


Projekat je izabran kao jedan od 25 finalista, a najbolji će biti proglašen na osnovu broja dobijenih glasova putem linka: 
 https://regiostarsawards.eu/.


Projekat SMART SCHOOLS jedini je projekat iz Bosne i Hercegovine koji je finalist evropskog takmičenja u kojem se svake godine stotine projekata takmiči u pet kategorija: Pametna Europa, Zelena Europa, Pravedna Europa, Urbana Europa i Tema godine.

Glasati se može do 15. novembra 2021. godine svakim danom po jednom, pa iz Ministarstva privrede koje koordinira aktivnostima Vlade TK u ovom projektu, pozivaju da podržimo projekat u čijem je konceptu opremanje obrazovnih ustanova na području TK.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15