Sporazum o saradnji Ministarstva privrede TK i Ekonomskog fakulteta u Tuzli

Sporazum o saradnji u svrhu razmjene znanja i uspostave obrazovne, nauče i stručne saradnje potpisali su ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić i dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Meldina Kokorović-Jukan.

IMG-7263Ministar Hodžić istakao je značaj ovog Sporazuma, te izrazio podršku zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti unaprjeđenju znanja, te razvoju privrede i promociji privrednih potencijala na području Tuzlanskog kantona.

Sporazumom je omogućena saradnja u svrhu iznalaženja naučnih i praktičnih rješenja iz oblasti ekonomije i biznisa, organizacija i učešće na naučnim, stručnim i drugim skupovima. Ovim je načinjen korak ka realizaciji zajedničkog naučno-stručnog istraživanja i izvođenja naučnih i stručnih projekata, podnošenja projektnih prijava na domaće i međunarodne naučne projekte, ostvarivanja razmjene nastavničkog - istraživačkog i ostalog profesionalnog osoblja u cilju sticanja novih iskustava i dostignuća kroz zajedničke aktivnosti.

Navodeći da će prva zajednička aktivnost biti i učešće na Sedmoj internacionalnoj naučnoj konferenciji „EKONOMIJA INTEGRACIJA" – ICEI 2021dekanesa Kokorović-Jukan je ovom prilikom izrazila uvjerenje da će potpisivanje ovog Sporazuma unaprijediti dosadašnju saradnju.

Uspostavljanje saradnje, izraženo je uvjerenje, rezultirat će podizanjem renomea ustanova i inicijalizaciju novih oblika saradnje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15