NACRT ZAKONA O UGOSTITELJSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Federalno Ministarstvo okoliša i turizma
i
Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona

daju na javnu raspravu

NACRT ZAKONA O UGOSTITELJSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

i upućuju

JAVNI POZIV


građanima, pravnim subjektima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim ostalim zainteresovanim organizacijama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta.


Zaključkom Doma naroda Parlamenta Federacija BiH broj: 02-02-196/18 od 20.04.2018. godine kao i Zaključkom Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH broj: 01-02-196/19 od 30.09.2019.godine zadužena je Vlada Federacije BiH kao predlagač, odnosno Federalno Ministarstvo okoliša i turizma kao obrađivč zakona da u roku od 60 dana organizuje i provede javnu raspravu s ciljem izrade prijedloga Zakona.


Datum održavanja javne rasprave za Tuzlanski kanton je 13.12.2019.godine u 13.00 sati u prostorijama Privredne komore Tuzlanskog kantona Tuzla, na adresi Trg Slobode, 75000 Tuzla.


Molimo Vas da prijedloge, sugestije i komentare na Nacrt zakona dostavite:
a) Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i
b) Federalnom ministarstvu, na adresu: Ul. Hamdije Čemerlića br. 2 71000 Sarajevo ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.U prilogu možete preuzeti Nacrt i Obrazac za dostavljenje komentara:


https://www.javnarasprava.ba/fbih/Zakon/1440

https://www.fmoit.gov.ba/upload/file/Obrazac-za-davanje-komentara.pdf

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna