Da li ja kao sin demobilisanog borca imam neka prava povodom zaposlenja u svojoj struci?

Vaše ime i prezime: Mirjad Hodžić
Vaše pitanje: Poštovani, zovem se Mirjad Hodžić,iz Tuzle sam, sin sa demobilisanog borca, dobrovoljnog pripadnika Armije BiH od prvog do zadnjeg dana rata u periodu 92. do 95. godine. Po zanimanju sam DOKTOR MEDICINE, trenutno na birou za zapošljavanje. Javljam se sa jednim pitanjem, koje glasi, da li ja kao sin demobilisanog borca imam neka prava povodom zaposlenja u svojoj struci? Na birou sam 4 mjeeca i bio bih vam zahvalan ako ste u mogućnosti da mi odgovorite ili usmjerite na nekoga drugog kome se mogu obratiti povodom mojih nedoumica. Lijep pozdrav i hvala unaprijed.

 

Odgovor:

Postovani,

Na evidenciji Sluzbe za zaposljavanje nalazi se 111 doktora medicine, a 90% njih su osobe koje su diplomirale tokom protekle godine. Vlada TK i ove godine planira relizirati program omogucavanja odradjivanja pripravnickog staza za sve ljekare koji se nalaze na evidenciji Sluzbe, kao sto je to bio slucaj i prosle godine, kada je oko 40 ljekara dobilo priliku za posao u jednoj od zdravstvenih ustanova na podrucju naseg kantona. Obzirom na vas status i pripadnost borackoj populaciji, predpostavljam da bi to trebalo imati ulogu prilikom odabira kandidata za ovogodisnji program. Vise informacija bit ce poznato u narednim danima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15