Gdje i kako Ministarstvo za boračka pitanja raspoređuje volontere koji su na listi primljenih?

Vaše ime i prezime: Azra Mujić
Vaše pitanje: Zanima me gdje i kako ministarstvo raspoređuje volontere koji su na listi primljenih ili ko sto su mi u nasoj opstini rekli da ja sama moram naci pravnog subjekta gdje cu obavljati volontiranje uz vasu potporu? Posto nisam upucena u vas nacin rada i rjesavanja ovog to me je zbunilo... S postovanjem

 

Odgovor:
Poštovana,
Projekat je zamišljen na način da volonteri pokušaju sami sebi pronaći poslodavca kod kojeg žele obavljati volonterski rad, sa ciljem da imajući u vidu, i visnu naknade i želju za obukom, vrijeme provedeno na volonterskom stažu obave najkvalitetnije i bez većih troškova od onih koji će Vam biti uplaćivani od strane Ministarstva.
Takođe, u slučaju da sami ne pronađete poslodavca, zajednička komisija predstavnika Ministarstva i Službe za zapošljavanje, će u zavisnosti od Vaše struke i prebivališta, pokušati izvršiti raspoređivanje, pod uslovom da postoji zainteresovani poslodavac.
Praksa svake godine je da se nakon isticanja konačne rang liste održi zajednički sastanak volontera, koji će biti blagovremeno o svemu upoznati, a o terminu sastanka biti ćete blagovremeno obavješteni putem medija i web stranice Ministarstva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15