Kada se može očekivati stvarna realizacija projekta zapošljavanja boračke populacije i ko ima pravo za ostvarivanje istog?

Vaše ime i prezime: Amila Oštraković
Vaše pitanje: Poštovani, javljam se kao dijete poginulog borca, diplomirala sam prije 3 godine, a ove godine sam zavrsila pripravnicki staz i položila stručni ispit. Ono sto me zanima jeste prilika za sticanje prvog radnog iskustva za boracku populaciju, kada se može očekivati stvarna realizacija tog projekta i ko ima pravo za ostvarivanje istog? Obzirom da je moje zvanje pedagog-psiholog, zanima me da li će u projekat kao poslodavci biti uključene institucije u kojima bih ja u skladu sa svojim zanimanjem mogla biti angažovana?
Lijep pozdrav

 

Odgovor:
Poštovana,
Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca okončan je u i toku je komisijska obrada podnijetih zahtjeva.
Za navedeni projekat izdvojeno je 275.000,00 KM, s ciljem zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, koja se nalaze na evidenciji Službe prije objave Javnog poziva sa završenim visokim / višim i srednjim stepenom obrazovanja, a koja aktivno traže posao.
U pogledu ostalih Projekata molim Vas da se obratite nadležnoj službi za zapošljavanje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15