Kada će se znati preliminarna lista kandidata koji su podnijeli zahtjev za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branilaca i članova njihovih porodica?

Vaše ime i prezime: Elma Ahmetović
Vaše pitanje: Poštovani, obraćam Vam se sa jednim jednostavnim pitanjem, kada će se znati preliminarna lista kandidata koji su podnijeli zahtjev za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branilaca i članova njihovih porodica u 2017. godini na području TK, jer komisija koja je boravila na terenu prije 2 i više mjeseca bi do sada trebala dostaviti svoje izvještaje o navedenim kandidatima? Već sve dugo traje, a rekli ste da će se u roku mjesec dana znati ko ispunjava ili ne uslove oglasa za sufinansiranje, te da će lista biti objabljena na ovoj stranici, međutim, ništa još uvijek nema. Hvala na odgovoru.

 

Odgovor:
Poštovani,
Objavljivanje Prijedlog liste kandidata koji su ostvarili pravo na sredstva za pomoć u rješavanju stambenih potreba, očekuje se u polovinom septembru 2017. godine, a nakon proteka roka za prigovaranje istaknut će se i konačna rang lista. Navedeni period objave liste, ogleda se u činjenici podnijetog velikog broja zahtjeva, cca 1100 zahtjeva, obrade istih i potrebe terenskog obilaska lica građevinske struke Ministarstva u pogledu utvrđivanja činjeničnog stanja na terenu. Lista će biti objavljena na web stranici Ministarstva za boračka pitanja i na oglasnim pločama službi za boračko invalidsku zaštitu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15