Kupujmo, koristimo domaće

S ciljem promocije domaćih proizvođača, proizvoda i usluga, te podizanja svijesti građana o prednostima koje donosi kupovina i korištenje domaćih proizvoda Vlada Tuzlanskog kantona je u saradnji sa Radio televizijom Tuzlanskog kantona i Narodnim pozorištem Tuzla pokrenula edukativno – promotivnu medijsku kampanju.

Opširnije...

KOMPROMIS KAO RJEŠENJE PROBLEMA FABRIKE ZA PRERADU VOĆA U ČELIĆU

Razmatranje mogućih rješenja imovinsko pravnih odnosa u fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću i eventualno pokretanje proizvodnje bila je tema jučer održanog sastanka predstavnika Općine Čelić, stečajnog upravnika Frigosa, predstavnika Skupštine Tuzlanskog kantona i ministara u Vladi našeg kantona.
„Ova fabrika za čelićki kraj znači život. Cilj nam je da ispitamo želju i spremnost da nađemo kompromisno rješenje, bez da se čekaju sudske odluke, za koje prije svega treba mnogo vremena" istakao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Sead Hasić, dodajući da Tuzlanski kanton ne raspolaže prerađivačkim kapacitetima za preradu voća, te da se naši proizvođači, obzirom da izvoze, u većini, samo sirovi proizvod nalaze u nepovoljnim uslovima.

Opširnije...

POČELE ISPLATE POLJOPRIVREDNIH POTICAJA NA TK

Ministarstvo finansija uplatilo je veći dio sredstava za poljoprivredne poticaje dok će preostali iznos biti isplaćen do 15. decembra 2013., kako je prethodno dogovoreno sa udruženjima poljoprivrednika na području Tuzlanskog kantona.
Uplatu sredstava na račune poljoprivrednika po osnovu poticaja Ministarstvo finansija TK počelo je 12. novembra a bit će realizovana prema instrukcijama Katonalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Opširnije...

STRATEGIJA ZAŠTITE AKUMULACIJE MODRAC

Akumulacija Modrac, najznačajniji vodni resurs Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, formirana je 1964. godine izgradnjom brane u tjesnacu Modrac. Formiraju je rijeke Spreča i Turija sa pritokama.
Akumulacija rješava više vodoprivrednih i izrazito privrednih aspekata: snabdijevanje stanovništva, industrijskih i termoenergetskih kapaciteta Tuzle i Lukavca tehnološkom vodom, razblaženje otpadnih voda koje ispušta tuzlanska i lukavačka industrija, povećanje proticanja rijeke Spreče nizvodno od Akumulacije u ljetnom periodu, proizvodnju električne energije na malim hidroelektranama, rasplinjavanje velikih vodnih valova retenzionim dejstvom Akumulacije i sprečavanje ili znatno smanjenje poplava u dolini rijeke Spreče nizvodno od Akumulacije.

Opširnije...

STVORENI PREDUSLOVI ZA OSTVARIVANJE NOVČANE PODRŠKE U PRIMARNOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI

Poljoprivredni proizvođači, koji imaju pravo na poticaje, od danas nadležnim općinskim službama za poljoprivredu mogu podnositi zahtjeve za ostvarivanje novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2013. godini. Naime, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Edin Ajanović danas je, nakon što je pristiglo Mišljenje nadležne skupštinske komisije, donio Program utroška sredstava za novčane podrške i Pravilnik o ostvarivanju novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2013. godini.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 57
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711;
  

 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona

ABA/CEELI
Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:Amira Krehić

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede