Poziv na četvrti seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima u 2017. godini

S ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, organizuje besplatan seminar/predavanje o postupcima i načinu uvođenja BS 16001:2009 Standard za uspostavljanje sistema upravljanja energijom i EN ISO 50001:2011 Prezentacija standarda za energetske menadžment sisteme.

Uvođenje certifikacija po međunarodnim standardima omogućava podizanje kvaliteta poslovanja na veći nivo, povećanje efikasnosti i produktivnosti, jačanje sistema kontrole kvaliteta proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti firme na tržištu, omogućavanje efikasnijeg nadzora procesa i troškova poslovanja, stvaranje sklada uređenosti u odnosima unutar organizacije, omogućavanje lakšeg i kvalitetnijeg izvoza na strana tržišta.

Četvrti planirani seminar na temu BS 16001:2009 Standard za uspostavljanje sistema upravljanja energijom i EN ISO 50001:2011 Prezentacija standarda za energetske menadžment sisteme će se održati u srijedu, 15.11.2017. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, Trg slobode bb Tuzla, u vremenu od 12:00 do 14:00 sati. Temu će izlagati Biljana Smajić, projekt menadžer Udruženja za razvoj NERDA Tuzla, a pored izlaganja predavača biće prezentirane prednosti uvedene certifikacije kao primjer dobre prakse i koristi koje se ostvaruju certificiranjem.

Pozivamo sva zainteresirana mala i srednja preduzeća i obrtnike sa područja Tuzlanskog kantona da svoje učešće potvrde u što skorijem roku na e-mail Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i na tel/fax. 035 369-352, 035 369-410.

Dnevni red seminara će biti naknadno dostavljen prijavljenim učesnicima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo za kulturu, sport i mlade 2017 Poziv na četvrti seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima u 2017. godini