SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KANTONALNE UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

 

PRONAĐENE NOVE VRSTE ZDRAVSTVENO NEISPRAVNOG MLIJEKA

 

U nastavku aktivnosti kantonalnih veterinarskih inspektora na kontroli zdravstvene ispravnosti mlijeka proizvođača „Prerada i promet mlijeka" d.d. Tuzla, mikrobiološkim ispitivanjem su otkrivene još dvije pošiljke zdravstveno neispravnog trajnog mlijeka u tetrapak pakovanju, jedna pod nazivom „Dar Prirode" sa sadržajem 2,8 % mliječne masti i rokom upotrebe do 10.02.2014. godine, i druga pod nazivom „PPM" sa sadržajem 2,8 % mliječne masti i rokom upotrebe do 04.03.2014. godine. U navedenim pošiljkama mlijeka je utvrđeno prisustvo mikroorganizama u količinama koje izlaze izvan okvira vrijednosti definiranih Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima hrane životinjskog porijekla („Službene novine Federacije BiH", broj 80/12).

 

Obzirom da su određene količine navedenih vrsta mlijeka već distribuirane, molimo sve trgovce koji su zaprimili pošiljke trajnog mlijeka u tetrapak pakovanju naziva „Dar Prirode" sa sadržajem 2,8 % mliječne masti i rokom upotrebe do 10.02.2014. godine, i trajnog mlijeka u tetrapak pakovanju naziva „PPM" sa sadržajem 2,8 % mliječne masti i rokom upotrebe do 04.03.2014. godine, da zbog zdravstvene neispravnosti izvrše povrat istih.
Istovremeno molimo građane, koji na policama trgovina uoče navedene vrste zdravstveno neispravnog mlijeka, da o tome obavijeste Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona i time doprinesu pravovremenom povlačenju iz prometa zdravstveno neispravnog mlijeka.

 

DIREKTOR

mr.sc.Besim Duraković, dipl.oec.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15