Završio sam Pravni fakultet i povratnik sam u RS. Da li bih mogao preko Ministarstva pravosuđa TK potpisati ugovor da volonterski radim?

Vaše ime i prezime: Ramo Fejzić

Vaše pitanje: Postovani, postavio bih Vam dva pitanja:
1. Zavrsio sam Pravni fakultet u Sarajevu u oktobru 2016. godine i povratnik sam u RS sa stalnim prebivalistem u Zvorniku, nisam jos odradio pripravnicki, pa me interesuje da li bih mogao preko Ministarstva pravosudja TK potpisati ugovor da volonterski radim u nekoj od opcina TK?
2. Ako moze postoji li mogucnost da se ne odjavljujem iz Zvornika?
Unaprijed Vam se zahvaljujem.

 

Odgovor:

Postovani,

Prijem diplomiranih pravnika u svojstvu pripravnika – volontera putem ovog Ministarstva vrši se na osnovu Odluke Vlade Tuzlanskog kantona, kada postoji potreba za prijemom takvih lica. Naime, Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona je 2016. godine izvršen prijem diplomiranih pravnika u svojstvu pripravnika – volontera, a radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad i sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita u trajanju od dvije (2) godine, u pravosudnim institucijama iz nadležnosti Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona.
Po proteku navedenog perioda, razmotrit će se potreba i mogućnost ponovnog javnog oglasa za prijem pripravnika – volontera u navedenim institucijama.
Kada su u pitanju općine sa područja Tuzlanskog kantona, ovo Ministarstvo nema nadležnost da vrši prijem volontera i zaključuje ugovore o obavljanju volonterskog rada u općinama.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna