S postovanjem,imam jednu molbu ispred ucenika iz naselja avdibasici vezano za autobusku liniju broj 28 koja polazi iz naselja donja dragunja u 11 sati i 20 minuta dali moze te da pomjerite taj bus da ide iz naselja avdibasici posto dosta ucenika mora da i

Vaše ime: ADIS IBRISEVIC
Vaše pitanje: S postovanjem,imam jednu molbu ispred ucenika iz naselja avdibasici vezano za autobusku liniju broj 28 koja polazi iz naselja donja dragunja u 11 sati i 20 minuta dali moze te da pomjerite taj bus da ide iz naselja avdibasici posto dosta ucenika mora da ide sa tim busem a moraju da pjesace 2 kilometra do toga busa. Mi smo pisali opstini tuzla i graskom saobracajnom preduzecu i svi su nas uputili na vas da nam jedino vi mozete pomoci u tom problemu molimo vas da nam pomognete to nije neki veliki problem ali nama ucenicima jeste veliki.Hvala i ocekujemo lijepe vijesti od vas i veliki pozdrav.

 

Odgovor:

Postovani,

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je pokrenulo postupak usklađivanja redova vožnje za 2012/2015. godinu u januaru 2012. godine, a završli aktivnosti oko postupka usklađivanja kantonalnih redova vožnje 28. i 29.06.2012. godine.

Usklađivanje tokom 2012. godine je pokrenuto sa ciljem optimalnog organizovanja linijskog prijevoza putnika na svim kantonalnim linijama na području TK, te su zainteresovani prijevoznici mogli iskazati potrebe i prijaviti nove polaske/povratke iz Mjesne zajednice Avdibašići ili iz neke druge destinacije sa područja Tuzlanskog kantona.

Također, u postupku usklađivanja kantonalnih redova vožnje koje je završeno 2012. godine, prije I i II čitanja redova vožnje zainteresovani prijevoznici, mogli su najaviti i uskladiti u skladu sa zakonskom procedurom polaske iz MZ Avdibašići, u vrijeme za koje su bili zainteresovani mještani MZ Avdibašići.

Obzirom, da je završeno usklađivanja kantonalnih redova vožnje, odnosno period kada su se mogli najavljivati novi polasci ili mijenjati registrovani polasci, Ministarstvo nije u zakonskoj mogućnosti registrovati tražene polaske iz MZ Avdibašići mimo postupka usklađivanja redova vožnji, jer bi to bilo kršenje Zakona o cestovnom prijevozu («Sl.novine FBiH», br. 28/06, 2/10) i Pravilnika o načinu, kriteijima i postupku usaglašavanja, ovjere i registracije redova vožnje, te sadržaju i načinu vođenja registra („Službene novine FiH“, br. 79/13, 91/14 i 98/14).

     

Sa ciljem rješavanja Vašeg problema, smatramo za potrebnim da Vas informišemo da je Ministarstvo, ukoliko bude zainteresovanih prijevoznika, u svom planu rada za 2015. godinu planiralo provesti postupak usklađivanja kantonalnih linija za registracioni period 2015/2018 godina, te Vam sugerišemo da se preko Vijeća mjesne zajednice obratite zainteresovanim prevoznicima da kandiduju i projektuju određene polaske koje ste Vi iznijeli u svom zahtjevu na  planiranom  postupku uklađivanja redova vožnji.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15