Novo vrijeme ugostiteljskih objekata skraceno tako smo i postupili medjutim popustanjem mjera ugostiteljski objekti rade do 23h a za nas koji smo u sklopu trznog centra ostaje nepromijenjeno, do 21h...

Vaše ime i prezime: Dinela Djedovic - Tabucic

Vaše pitanje:

Obracam Vam se ovom prilikom kao odgovorno lice CesarS Dea Dives doo Tuzla koja ima PJ Caffe Pauza u trznom centru Mercator Tuzla, naime do uvodjenja novih mjera stupa na snagu da je novo vrijeme ugostiteljskih objekata skraceno tako smo i postupili medjutim popustanjem mjera ugostiteljski objekti rade do 23h a za nas koji smo u sklopu trznog centra ostaje nepromijenjeno, do 21h. Molim Vas da ako postoji mogucnost, ucinite nesto po ovom pitanju, jer smo mi najpogodnenija bransa u vrijeme COVID-a.


Odgovor:

Poštovana, prosljedjujem Vam odgovor resornog ministarstva na Vaše pitanje:

"Poštovana,
S obzirom da smo danas primili Vaš upit proslijeđen Vladi Tuzlanskog kantona a u vezi radnog vremena tržnih centara i Vas kao ugostitelja koji radi u sklopu tržnog centra, ovim Vas želimo obavijestiti da ćemo Vaše zahtjev proslijediti na postojeće adrese koji imaju nadležnosti po određivanju i donošenju epidemioloških mjera.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je zauzelo stav da se teška situacija privrednih subjekata mora uzeti u razmatranje prilikom određivanja epidemioloških mjera kako ne bismo stvarali negativne uticaje na rad i poslovanje privrednih subjekata iz oblasti trgovine, turizma i saobraćaja na području Tuzlanskog kantona i spram toga se i ponašamo.

Donošenje epidemioloških mjera i preporuka nije u našoj nadležnosti i možemo samo davati sugestije i prijedloge našim kolegama iz ostalih nadležnih institucija ( Ministarstvo zdravstva i Krizni štab TK), koje mogu ali i ne moraju biti razmatrane već prema njihovoj procjeni epidemiološke situacije.

Nadamo se da će Vaš upit dobiti pozitivan odgovor čim prije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15