Da li je dozvoljeno od strane policijskih sluzbenika zaustavljanje vozila na nepreglednim krivinama i punim linijama?

Vaše ime: Danijel
Vaše pitanje: Da li je dozvoljeno od strane policijskih sluzbenika zaustavljanje vozila na nepreglednim krivinama i punim linijama....te da li je dozvoljeno zaustavljanje na izlazu iz kruznog toka samo radi toga da bi se kojem pocetniku napisala kazna,stvarajuci pri tome velike guzve kojim se stvara nepreglednost prilikom izlaska na glavnu saobracajnicu? Za kraj da li policija mora ograditi mjesto zaustavljanj vozila cunjevima...imam li da pravo da ne stanem policiji ukoliko nije ogradilo mjesto zaustavljanja cunjevima?

 

Odgovor: Poštovani,
MUP TK u okviru svojih nadleznosti, a u skladu sa Zakonom, vrsi poslove kontrole ucesnika u saobracaju i vrsenja uvidjaja saobracajnih nezgoda. Prilikom kontrole ucesnika u saobracaju policija iste zaustavlja i kontrolise kojom prilikom vodi racuna o njihovoj sigurnosti, sigurnosti drugih ucesnika u saobracaju kao i o svojoj sigurnosti. Ucesnici u saobracaju moraju da postupaju po zahtjevima izrazenim pomocu znakova ili prema naredbi policajca.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15