Interesuje me da li će uskoro biti konkurs u MUP-a,za prijem mlađih inspektora jer do skora se pričalo da će biti?

Vaše ime: sheik
Vaše pitanje: Interesuje me da li će uskoro biti konkurs u MUP-a,za prijem mlađih inspektora jer do skora se pričalo da će biti? Zašto je Vlada Kantona zabranila da se primaju novi radnici u UKC Tuzla, kad će se ukinuti ta odluka, nismo ih izabrali da nam uzimaju hljeb nego da nam daju priliku da ga sami sebi zaradimo, sram ih i stid bilo!


Odgovor: Poštovani,
Na dio pitanja da li će uskoro biti konkurs u MUP-u za prijem mlađih inspektora, pitanje trebate uputiti MUP-u koji jedini može odgovoriti na isto.
U dijelu pitanja zašto je Vlada TK zabranila da se primaju novi radnici u UKC, odgovaramo da Vlada nikada nije donijela takav Zaključak ili Odluku u vezi sa JZU UKC Tuzla, koji se ne finansiraju direktno iz Budžeta TK nego iz sredstava zdravstvenog doprinosa putem ZZO TK. Takav Zaključak Vlada je donijela za budžetske korisnike koji se finansiraju iz Budžeta TK, kao što su ministarstva, uprave, direkcije, sudove, tužilaštvo, policiju, škole, univerzitet i druge, i to u smislu novih zapošljavanja, a ne popune upražnjenih mjesta na kojima su ljudi radili ali su zbog penzionisanja, odlaska na druge poslove, bolesti, smrti ili drugih razloga ista ostavili upražnjena, i sve to u cilju mjera za smanjenje opće javne potrošnje u uslovima ekonomsko-finansijske krize.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna